Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epc-isolatie.be

Kostprijs EPC attest

Voor het opmaken van een EPC attest hanteren de meeste energiedeskundigen bepaalde maatstaven. Een eerste belangrijke factor is de oppervlakte van de woning. Het spreekt voor zich dat een grote woning veel meer rekenwerk vergt dan een kleine studio of appartement.

Oppervlakte van de woning

De kostprijs van een EPC attest voor een studio varieert tussen de 120 en 150 euro. Gaan we verder naar een grotere woonentiteit, dan komen we uit bij een appartement waarvoor de prijs schommelt tussen de 140 en 180 euro, afhankelijk van het aantal kamers en verdiepingen. Hierop volgende prijzen zijn deze voor half-open bebouwingen. Deze zijn zo’n 10 procent hoger dan gesloten bebouwingen waarvoor een EPC attest tussen de 160 en 200 euro kost.

Als laatste komen we uit bij de open bebouwingen zoals vila’s. Gezien hier heel wat ramen aanwezig zijn en muren die blootgesteld zijn aan allerlei weersomstandigheden is de berekening van de EPC waarde duidelijk meer werk. Voor dergelijke gebouwen moet je dan ook al snel rekenen op een prijs tussen de 190 en 300 euro. Veel hangt ook af van de bereikbaarheid van de woning.

kostprijs epc attest

 

Aanwezige plannen en facturen

Heb je plannen van de woning beschikbaar en heb je alle facturen van energiebesparende maatregelen mooi bijgehouden, dan kan de kostprijs van je EPC attest al snel een pak goedkoper uitkomen. De energie expert hoeft niet alles uit te pluizen maar krijgt alles mooi gepresenteerd zodat hij meteen aan zijn berekeningen kan beginnen. Het spreekt uiteraard wel voor zich dat hij eerst alles nagaat op echtheid. Het gebeurt wel eens dat mensen valse facturen voorlegt in de hoop zo een gunstig EPC attest te verkrijgen.

 

Aantal entiteiten

Verkoop je meerdere gebouwen of heb je buren die ook van plan zijn om hun huis te verkopen dan kan het aangewezen zijn om een groepskorting te bedingen bij de energiedeskundige. Door uit te sparen op verplaatsingskosten kan deze heel wat geld en tijd uitsparen. Door verschillende EPC attesten aan te vragen kan de prijs zo al snel zakken met 10 à 20 procent. Een mooie korting dus voor wie even wat moeite wil doen!